Troslojni gotovi parket

Troslojni parket

Troslojni parket proizvodi se u velikim dimenzijama. Zahvaljujući njegovoj troslojnoj strukturi, utjecaj nepovoljnih čimbenika iz okoline znatno je umanjen, ali je ipak neminovno da nakon dužeg vremena (osobito ako vlaga u zraku nije prilagođena preporučenoj vrijednosti od 45-65%) dođe do manjeg stupnja „rasušivanja“, zato većina proizvođača prizovodi parket s ukošenim rubovima.

Troslojni parket
gotovi tvornički obrađen troslojni parket
Troslojni gotovi parket
Troslojni gotovi parket

Troslojni ili višeslojni parketi su izrađeni u 3 drvena sloja međusobno povezanih u cjelinu parketne letvice koja čini zbog svojih slojeva troslojni parket.
Troslojni parketi se proizvode neobrađenii ili već tvornički završeni (tzv. gotovi parket).

Neobrađene troslojne parkete je potrebno brusiti i završno obrađivati uljem ili lakovima, dok  pod pojmom ‘gotov parket‘ označavamo parket različitih veličina i debljina, koji je spreman za postavu i daljne korištenje baz dodatnih obrada.

Gotovi parket za razliku od klasičnih parketa je tvornički obrađen (ulja, lak…) te ga nije potrebno dalje obrađivati već je nakon postave spreman za upotrebu.

Troslojni gotovi parket je napravljen od potpuno prirodnog materijala, sadrži u sebi visoku razinu estetskih i praktičnih vrijednosti, jednostavno se montira i obnavlja.
S ekološkog gledišta je odgovarajući i za zdravlje i za okolinu. Parket u sebi čuva originalan izgled i teksturu drveta.

Parketi se, također, odlikuju jednostavnim načinom polaganja, bilo da su klasične obrade utor i pero ili suhomontažnim »click« sistemom. Polaganje parketa Clik sistemom je mnogo brže i jednostavnije; ako želite, parket možete i demontirati i položiti ga kasnije u drugoj manjoj prostoriji.

troslojni parket
troslojni parketi
Troslojni parketi

Visoka razina kvalitete troslojnih parketa postiže se uz primjenu napredne tehnologije u samoj proizvodnji.
Jedinstvenost višeslojnog parketa je u odličnim parametrima trajnosti i upotrebe, debljini, broju nanosa laka i čvrstoći.
Činjenica da se ne treba brusiti i lakirati govori nam da se skraćuje vrijeme rada.

Velika večina proizvođača Troslojnog parketa proizvodi troslojni parket velikih dimenzija.
Ukoliko imate želju za postavljanjem parketa velikih dimenzija odabir gotovog troslojnog parketa je po nama bolji izbor za polaganje od klasičnog seljačkog poda.

Klasa parketa na osnovu izgleda gornjeg sloja je različita ovisno o proizvođaču pa navodimo jedan od standarda:

Select – dopušteni su zdravi čvorovi do 8 mm i crni čvorovi do 2 mm (negrupirani). Dozvoljene su male razlike u boji i strukturi. Bijelika i promjene boje nisu dozvoljeni.

Natur – slobodnije sortiranje. Promjer čvorova nije ograničen, ali ne smiju utjecati na stabilnost i ravnost drveta. Raspukli čvorovi se mogu popunjavati. Dozvoljene su izrazite promjene u boji i strukturi. Dopuštena je dužna bjelika (poput trake) duž ivica. Mrlje nisu dopuštene.

Rustik – veoma živahno i rustikalno sortiranje. Uočljive su razlike u boji i strukturi. Promjer čvorova nije ograničen ako ne utječu na stabilnost lamela. Raspukli čvorovi se mogu ispuniti. Zdrava bjelika je dozvoljena.