Mjerenje vlage

Mjerenje vlage podloge

Mjerenje vlažnosti glazure

Polagač završne obloge mora prije početka radova provjeriti sadržaj preostale vlage u podlozi.
Ovo provjeravanje se obavlja u skladu s standardima za podopolagačke i parketarske radove.
Pravilo je da kod površine do 100 kvadratnih metara dovoljno obaviti jedno odnosno najviše dva stručno izvedena mjerenja preostale vlage.

Prvo mjerenje sadržine preostale vlage u podlozi, odnosno kontrolno uslužno mjerenje elektronskim instrumentom naplačujemo 100,00kn, odnosno jedno mjerenje je besplatno za naručitelje naših radova, a svako sljedeće naplačujemo 50,00kn.

Napominjemo ovakva metoda mjerenja vlažnosti podloge je isključivo informativnog karaktera, a za utvrđivanje potpune prikladnosti za oblaganje parketa potrebno je u večini slučajeva mjerenje po CM odnosno karbidnoj metodi te izrada zapisnika o tome.

Trošak mjerenja CM metodom je 350,00kn i smatra se dodatnom uslugom.
Za naše stranke mjerenje CM metodom je simbolične cijene od 100,00kn/1 uzorak, svaki dodatni uzorak se naplačuje 50,00kn.

Za mjerenje karbidnom metodom sastavljamo zapisnik o obavljenom provjeravanju podloge prilikom polaganja podnih obloga, i usto ga mora potpisati naručitelj ili nadzorno tjelo gradilišta.
Kod uzimanja uzoraka za utvrđivanje preostale vlage u estrihu mogu se odrediti i odstupanja u njegovoj debljini, koja svakako utječu i na vrijeme njegovog sušenja.
Ako su odstupanja ravnine podloge veća od propisanih (preko 20 posto), to utječe na njihovu debljinu, sa čime je povezan dodatni trošak, koji se utvrđuje na temelju pisanih podataka o uočenim nepravilnostima. Naravno da povećana debljina estriha znači i da će vrijeme njegova sušenja biti duže.

Trotec T-650

T650 je profesionalni ručni mjerni uređaj za brzo mjerenje vlažnosti koja se nalazi do 4 cm ispod površine nekog materijala bez potrebe da pritom uništavamo materijal čiju vlažnost mjerimo.

Kao kvalitetan njemački proizvod, T650 iznenađuje svojom digitalnom preciznošću, koja se ne može usporediti sa preciznošću uobičajenih analognih mjernih instrumenata. Suha i vlažna područja na zidovima i podovima mogu biti detektirana pomoću stalnog prikaza mjerenih vrijednosti na zaslonu uređaja. Uređaj je pogodan za preliminaran uvid u zrelost materijla za CM mjerenje.

INSTRUMENT ZA MJERENJE VLAGE GLAZURE
Cijena uređaja: 1500 kn

Za trenutnu provjeru izmjerenih podataka, na raspolaganju nam stoji funkcije minimalnih, maksimalnih i prosječno izmjerenih vrijednosti. Također se i trenutno mjerena vrijednost može pohraniti. Zaslon uređaja u mogućnosti je pregledno prikazati dvije vrijednosti istodobno, ako je potrebno provjeriti rezultat neke od ugrađenih funkcija uz istodoban prikaz trenutno mjerene vrijednosti.

Posebno praktična prednost ovog uređaja je ugrađena funkcija alarma: Prije početka mjerenja upiše se najveći dozvoljeni iznos vlažnosti.
Na taj način moguće je ispitati velike zidne površine brzo i efikasno. Korisnik uređaja može se koncentrirati na objekt mjerenja bez potrebe da neprekidno gleda rezultate mjerenja na zaslonu uređaja. Čim mjerena vrijednost prekorači dozvoljeni limit, automatski se javlja zvučni signal.

kontrolno mjerenje vlažnosti glazure uređajem
Trotec T-650 = 100,00kn


vlagomjer

Isporučuje se u drvenoj kutiji, sa:Instrument RVD-904
Čekić sa elektrodama
Priključni kabel
Rezervna baterija
Ključ za stezanje elektroda
Set sondi za merenje vlage
Tester za provijeru ispravnosti mijerenja uređaja
Sonda DSVT-03 za mijerenje temperature i relativne vlažnosti Zraka

Novi uređaj za mjerenje vlage
na tržištu RVD – 904

Najbolja kupnja na tržištu !!!
Cijena već od 1600,00kn

zavisno od konfiguracije uređaja

Mjeri:
Mjerenje Vlage drva : mogućnost mijerenja vlage svih vrsta drva od 6% do 100% sa temperaturnom kompenzacijom od -10°C do 80°C
Mjerenje vlažnosti furnira: mjerenje vlage u furniru kontaktnim sondama koje ne oštećuju uzorak – opcija uz dodatak posebnih sondi za vlažnosti furnira;
Mjerenje vlage piljevine – opcija uz pomoć uređaja za vlažnost piljevine;
Mjerenje vlage u građevinskim materijalima: uz dodatak posebne sonde može se koristiti za mjerenje vlage građevinskih materijala (betona, glazure ( estriha ), gipsa,…)
Mjerenje temperature i relativne vlažnosti prostora: Što je  bitno za podopolagačke i parketarske radove, osobito kod  lakiranja. Merenje temperature i relativne vlage zraka  temperatura -40°C ÷ 80°C i relativne vlage 0%RH ÷ 100%RH


CM – instrumenti za mjerenje vlage podloge
CM instrument

Profesionalci znaju:
Vlaga u zgradama je često posljedica prekomjerne zaostale vlage u podovima i zidovima. Trotec CM mjerni uređaji pomažu vam izvršiti mjerenja brzo i pouzdano.

Zaostala vlaga u građevinskim materijalima poput betonskih podova, glazura i sl. može se precizno odrediti i to na gradilištu, bez potrebe za dodatnim pomagalima ili alatima.

Rezultati mjerenja mogu se dokumentirati upotrebom pisača (opcija uz CM Business uređaj).

Na ovaj način, višestruki ispisi mogu pojednostaviti administraciju i osigurati dokaz o ispunjavanju preuzetih obveza o mjerenju u slučaju osporavanja.

Zahvaljujući preciznoj mjernoj tehnologiji, dugotrajni laboratorijski testovi nisu više potrebni. Očitanje na manometru odgovara trenutnom postotku zaostale vlage, stoga nema više potrebe za dosadnim pretvaranjima mjernih jedinica.