Klasični parket

Klasični ili masivni parketi su tradicija u kojoj je sva ljepota drveta izražena prirodnom bojom i teksturom.
Dužina klasičnog parketa: 200-1200 mm
Širina klasičnog parketa : 20-90 mm
Debljina klasičnog parketa : 14 do 22 mm

Klasičan parket se proizvodi u raznim duljinama i širinama zavisno od proizvođača, te je najzastupljeniji parketni proizvod u proizvodnji i ugradnji parketa. Hrvatska je četvrti proizvođač klasičnog parketa u svijetu.

Klasičan parket se proizvodi od masivnog drveta debljine od 14mm do 22mm.

Napretkom proizvodnje i tvorničke obrade parketa, Klasični parket se može nabaviti i tvornički obrađen kao gotovi parket.

Postavljanje klasičnog parketa nije zahtjevno kao kod gotovih parketa, ali svakako se treba pridržavati smjernica proizvođača.

Takav postavljeni parket brusimo i možemo ga završno lakirati, bojati, uljiti…

klasicni parketi
Klasični parket

Drvo klasičnog parketa se zavisno od vrste drveta i proizvođača može termo tretirati ili pariti, što mu osim tamnije nijanse daje veću kvalitetu u odnosu na prirodan izgled.
Klasičan parket je u paketima pakiran tako da je jednaka količina lijevih i desnih parketa, tako da nam omogućava veliki izbor načina slaganja parketa.

Klasični parket
Klasični parket
Koji proizvođač ima najbolji klasični parket?

U dosadašnjoj praksi susreli smo se sa parketom gotovo svih proizvođača u Hrvatskoj, pa smo sastavili neke parametre isključivo prema našem dosadašnjem iskustvu s proizvođačima parketa, u pravilu postoje vrlo kvalitetne proizvodnje parketa u Hrvatskoj koje prate razvoj tehnologije i obrade drva.

Večina proizvođača parketa proizvodi vrhunski proizvod, jedina mana nekih proizvođača je tzv. klasiranje parketa, ako npr. uzmemo u obzir klasiranje parketa, koje najviše dolazi do izražaja u 2 klasi tzv. Standard vidljivo je da večina proizvođača u toj klasi ima kvržice… koje ne bi smjele biti prisutne, zato je čest slučaj da prilikom kupovine parketa nešto što mislite da ste jeftino kupili u pravilu ispadne da ste platili više nego kod renomiranih proizvođača.

U svakom slučaju bez obzira čiji parket kupovali i prije ugradnje parketa dobro pregledajte kupljenu robu jer je učestalo kod nekih proizvođača loše klasiranje, tako da odnos cijene i kupljenog parketa nije baš povoljan kako ste mislili letimično pregledavajuči cijenike.

Kvalitetni proizvođači parketa u Hrvatskoj:
Požgaj Parketi
Galeković
Spačva